Saturday, 3 August 2013

Kisah Sedih..Hargailah sesiapa pun yang ada dalam hidup anda selagi dia masih ada

Kisah Sedih...


Isteri: Abang, jemput saya malam ini boleh?
Suami: Kenapa nak berjemput pula?. Selalunyakan awk naik bas kan??
Isteri: Saya ada "SUPRISE" untuk abang. Saya tunggu abang dekat bus stop depan office ok?

Suami: Saya banyak kerja, menyusahkan betul. Lagi 45 minit baru saya sampai! (Suami terus matikan telefon) 2 JAM kemudian, suami sampai, lihat isterinya TIADA ditempat yang dijanjikan. Tanpa fikir panjang, dia terus pulang. Setibanya di rumah, dia melihat ramai orang di rumahnya.

Ibu mertuanya terus melulu ke arahnya.“Kau pergi mana ha?!? Isteri kau diROGOL & diBUNUH! Dia minta kau jemput dia. Tapi keMATIan yang menjemputnya!”

Suami terduduk meratapi mayat isterinya lalu dia membuka telefon bimbitnya. Terdapat 3 SMS daripada isterinya.

9:55 - Abang LAMBAT lagi ke?
10.05 - Sy sebenarnya nak buat kejutan ULANG TAHUN PERKAHWINAN kita . . .
10:15 - Ada org perhatikan saya abang, Saya takut~.

Suami menangis semahu-mahunya. MENYESAL sebab mengabaikn isterinya. Dia terkilan tidak menjemput cepat isterinya. Kini dia hanya boleh berharap dpt menjemput isterinya menjadi bidadarinya di SYURGA kelak.

P/s: Hargailah sesiapa pun yang ada dalam hidup anda selagi dia masih ada ~

27 comments:

  1. Hippy_Nursyafika12 August 2013 16:43

    sedih nye ....

    ReplyDelete
  2. mmg mnyedihkn..suami mcm ape la dye nie..

    ReplyDelete
  3. bidadari di syurga? suami camni layak ke masuk syurga? mengabaikan tanggungjawab sebagai sorg suami?

    ReplyDelete
  4. stop being a judger!! setiap manusia pernah melakukan kesilapan.. yg penting adalah pertaubatan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk taubat pon dh x gune..n nak mnyesal pon x gune...sbb mnusia mcm 2 sikit xtaw reti nk menghargai dh jd mcm 2 bru nk taubat o mnyesal dh x gune beb e2 sbb sblum kte mlakukan sesuatu harus berfikir seadenyea.....renung2 kan dan slamat beramal..peace....

      Delete
    2. betol 2.. allah sentiasa terima hambanya yang betol2 bertaubat

      Delete
    3. sedihnya... hope dapat suami yang x mengabaikan isteri...

      Delete
    4. tp sstengah manusia xtau menghargai.. nsb bdnla.. dpt bsm ngn org yg pntgkn dr cmtu

      Delete
  5. sedih.....
    sya tak suka org mcm tu...

    ReplyDelete
  6. bak kata bini mat yo
    Laki dayus~ laki dayus~ laki dayus~ laki dayus~

    #Sekadar gurauan semata-mata

    ReplyDelete
  7. sedih sangat2.. n sungguh myentuh hati kecil ku.

    ReplyDelete
  8. baru cerite.. ampeni...

    ReplyDelete
  9. cerite je ni.. utk bg pengajaran kepada umat yang masih hidup.... :)

    ReplyDelete
  10. it's cruel to sya it but i still want to sya...HAH!!!!BRU PADAN MUKA KAU....DAH DIBERI AMANAT TUK JG ANK ORG,CM TU KO WAT KAT DIE...hehehe... jahat kan ayat I

    ReplyDelete
  11. xthu nk komen ape..nasi dh jd bbur kot

    ReplyDelete
  12. So kpada pihak suami hargailah isteri anda..

    ReplyDelete
  13. sedihnya,......

    ReplyDelete
  14. Woahh.. Kesian.. Sedih sangat cerita nii..
    Sepatutnya Suami mengambil berat akan Isteri diaa. =/

    ReplyDelete
  15. Teringat masa lalu.....pergi balik keje naik teksi je...klau marah xnak hntar ambik....sedih bawa perut

    ReplyDelete
  16. Bersyukur lah bila ada org menyayangi kita... & ALLAH sentiasa menerima tuabat hambaNYA... InsyaALLAH kita semua dilindungiNYA...

    ReplyDelete
  17. Setiap owg akn wat silap..stop being judger sbb dri ktew pown xperferct..ni untuk renungan jew..

    ReplyDelete
  18. stop pretending la anonymous sekalian...
    cuba chek diri sendiri balik...
    bukan stakat bini atau suami ja, mak? ayah? adik beradik?
    ada kita care pasal diorg? skrg apa yg parents kita lakukan? pernah amik tahu?
    apa yg adik2 kita wat, ada kita amik tahu?
    bila nasik dah jadi buboq taik, baru semu nk gelabah tuduh itu salah, ini salah...
    cerita dia, amik pengajaran k..
    jangan jadi hakim makhamah rimba... peace yaww...

    ReplyDelete